Cautare rapida

Cautare avansata

Catalog produse







Compari.ro - ghid autentic de shopping








 


Icoana pe sticla Sf Nicolae (17x22 cm)

Icoana pe sticla Sf Nicolae (17x22 cm)

 

Produs in stoc

 

Pret: 200 Lei

 

Comanda acest produs

Icoana pe sticla Sf Nicolae (17x22 cm) Icoana pe sticla Sf Nicolae (17x22 cm) Icoana pe sticla Sf Nicolae (17x22 cm)
Informatii

Icoana pe sticla, Sf Nicolae

Icoana artizanala pictata manual pe sticla in culori tempera cu foita de aur si galbenus de ou, obiect inspirat din vechi izvoade transilvane. Icoana este foate potrivita intr-un aranjament rustic in stil popular traditional si se poate darui unor persoane dragi la sarbatori sau diferite ocazii, onomastica, etc. In traditioa ortodoxa, Sf Ierarh Nicolae este praznuit in fiecare an la data de 6 decembrie.

Dimensiuni finite (cu tot cu rama): 17x22 cm

Sugestie de aranjament:



In fiecare an, noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magica pentru copiii crestini din intreaga lume, care abia asteapta sa vadă ce cadou le-a pus Mos Nicolae in ghete. In Romania, peste 800.000 de persoane (Nicolae, Niculai, Nicuta, Nicusor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoleta, Niculina, Neculita, Nicolina sau Nicola) isi sarbatoresc onomastica in aceeaşi zi.
Traditia spune ca, in aceasta noaptea de poveste, copiii primesc de la Sfantul sau Mos Nicolae, bomboane, prajituri, mere si nuci. Ei işi pun ghetutele la usa ori la fereastra, pentru ca adoua zi sa le gaseasca pline de cadouri. Incaltamintea trebuie sa fie curata, altfel Mosul nu va aduce niciun dar. Cine nu e cuminte va primi o nuia. Sfantul Nicolae a facut mereu minuni, ajutandu-i pe cei oropsiti si neajutorati, in special pe copii. De aceea, el a fost supranumit Taumaturgul. Legenda spune că Sfantul Nicolae a ajutat fiicele unui om bogat care isi pierduse averea, punandu-le, pe furis, trei saci plini cu aur in dreptul ferestrelor, ca sa aiba si ele zestre. Altadata a inviat trei copii care fusesera omorati de un hangiu. Tot el a salvat o corabie de la naufragiu. Datorita numeroaselor fapte bune si minuni savarsite in timpul vietii, Sfantul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, al brutarilor, al fetelor fara zestre, dar si al victimelor sistemului judiciar.

 
Autentificare
Email 
Parola
» Inregistrare cont
» Recuperare parola
Cos cumparaturi
Cosul dumneavoastra de cumparaturi este gol.
Oferta speciala
Martisor pictat Pisicute romantice

 

Pret: 15 Lei

Curs valutar
La data: 26-04-2024
  Euro 4,9765 Lei
  USD 4,6373 Lei
Convertor valutar
Ghidul tau autentic de shopping.








PARTENERI



 

Website detinut de Artizanescu Edit S.R.L., CIF:24351874, Reg.Com: J23/2553/2008

   


artizanescu.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.