Cautare rapida

Cautare avansata

Catalog produse







Compari.ro - ghid autentic de shopping








 


Ie lucrata manual cu flori de camp, Breaza (48)

Ie lucrata manual cu flori de camp, Breaza (48)

 

Stoc terminat

 

Pret: 490 Lei

 

Comanda acest produs

Ie lucrata manual cu flori de camp, Breaza (48) Ie lucrata manual cu flori de camp, Breaza (48) Ie lucrata manual cu flori de camp, Breaza (48) Ie lucrata manual cu flori de camp, Breaza (48)
Informatii

Ie floricele de Breaza

Ie populara traditionala, din panza topita, subtire, cu maneca lunga, cusuta manual, model des intalnit in zonele: Muntenia, Prahova, Breaza.



Rombul, floricica, soarele, toate aduc armonie, bucurie si impacare in sufletul celei care imbraca o astfel de camasa. Poate fi un dar deosebit de ziua unei prietene dragi, a sotiei sau a mamei. Ia romaneasca va fi un cadou rafinat pentru strainii care iubesc arta populara autentica romaneasca.
„Simbolurile raurilor de pe piept si de pe manecile anumitor camasi populare romanesti indica trasee energetice corporale, corespunzatoare „nadisurilor” hinduse (curenti energetici). Regasim pe ii si pe stergare semne si invocatii magice carora nimeni nu le mai stie azi exact intelesul, ci doar il poate banui.
Rombul este prezent, de asemenea. Figura geometrica apare in sculpturile lui Brancusi (Coloana infinitului). Rombul magic mai „traieste” azi pe fote, pe ii, pe bracire (bete), cioplit in lemn, scrijelit pe corn de cerb, pe covoare, prosoape si pe stergare.
Crucea este brodata, cusuta, tesuta pe multe obiecte de imbracaminte ale taranului roman. Este veche de cand lumea si o intalnim peste tot: in partile scandinave, unde apare gamata (zvastica) si pana in India, unde si azi e considerata simbolul religios al focului, puterea superioara, originea vietii.”  Sursa: prof. Magda Paun Ghinea – „Memoria mioritica a cusaturilor nationale”

Marime: 48.

Dimensiuni: Circumferinta bust 140 cm., Lungime 66 cm., lungime maneca 68 cm.



Conform prof. Magda Paun Ghinea „simbolurile raurilor de pe piept si de pe manecile anumitor ii populare romanesti indica trasee energetice corporale, corespunzatoare „nadisurilor” hinduse (curenti energetici). Regasim pe ii si pe stergare semne si invocatii magice carora nimeni nu le mai stie azi exact intelesul, ci doar il poate banui.”
Rombul apare in sculpturile lui Brancusi (Coloana infinitului). Rombul magic mai „traieste” azi pe fote, pe ii, pe bracire (bete), cioplit in lemn, scrijelit pe corn de cerb, pe covoare si pe stergare.
Crucea este brodata, cusuta, tesută, pe multe obiecte de imbracaminte ale taranului roman. Este veche de cand lumea si o intalnim peste tot: in partile scandinave unde apare gamata (zvastica) si pana in India, unde si azi e considerata simbolul religios al focului, puterea superioara, originea vietii. 

 
Autentificare
Email 
Parola
» Inregistrare cont
» Recuperare parola
Cos cumparaturi
Cosul dumneavoastra de cumparaturi este gol.
Oferta speciala
Martisor pictat Pisicute romantice

 

Pret: 15 Lei

Curs valutar
La data: 28-03-2024
  Euro 4,9730 Lei
  USD 4,6085 Lei
Convertor valutar
Ghidul tau autentic de shopping.








PARTENERI



 

Website detinut de Artizanescu Edit S.R.L., CIF:24351874, Reg.Com: J23/2553/2008

   


artizanescu.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.