Cautare rapida

Cautare avansata

Catalog produse







Compari.ro - ghid autentic de shopping








 


Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova

Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova

 

Stoc terminat

 

Pret: 490 Lei

 

Comanda acest produs

Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova Ie romaneasca autentica Boabe de strugure, Prahova
Informatii

Camasa traditionala, romaneasca, Boabe de strugure

Ia deosebita, luminoasa, este cusuta manual cu fir de matase si bumbacel pe o panza topita subtire, de culoarea untului. Manecile sunt ample și 3/4 (pana la cot).  Broderia, foarte bogata, nu este un desen simplu, ci contine simboluri si informatii.
Conform prof. Magda Paun Ghinea „simbolurile raurilor de pe piept si de pe manecile anumitor ii populare romanesti indica trasee energetice corporale, corespunzatoare „nadisurilor” hinduse (curenti energetici). Regasim pe ii si pe stergare semne si invocatii magice carora nimeni nu le mai stie azi exact intelesul, ci doar il poate banui.”
Rombul apare in sculpturile lui Brancusi (Coloana infinitului). Rombul magic mai „traieste” azi pe fote, pe ii, pe bracire (bete), cioplit in lemn, scrijelit pe corn de cerb, pe covoare si pe stergare.
Crucea este brodata, cusuta, tesută, pe multe obiecte de imbracaminte ale taranului roman. Este veche de cand lumea si o intalnim peste tot: in partile scandinave unde apare gamata (zvastica) si pana in India, unde si azi e considerata simbolul religios al focului, puterea superioara, originea vietii. 



Marimea L (48)
Dimensiuni: bust (circumferinta) 142 cm., lungime 64 cm., lungime maneca 44 cm. 

Sugestie de prezentare:

 
Autentificare
Email 
Parola
» Inregistrare cont
» Recuperare parola
Cos cumparaturi
Cosul dumneavoastra de cumparaturi este gol.
Oferta speciala
Martisor pictat Pisicute romantice

 

Pret: 15 Lei

Curs valutar
La data: 28-03-2024
  Euro 4,9730 Lei
  USD 4,6085 Lei
Convertor valutar
Ghidul tau autentic de shopping.








PARTENERI



 

Website detinut de Artizanescu Edit S.R.L., CIF:24351874, Reg.Com: J23/2553/2008

   


artizanescu.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.