Oala pentru gatit, din ceramica de Corund, 5 litri
Oala pentru sarmale sau lapte, din ceramica de Corund, lucrata de mesterii populari harghiteni, pictata cu motive florale sau pasari, arsa in cuptoare speciale pentru lut si smaltuita.
Are o inaltime de cca 17 cm, diametru de 23 cm (cu tot cu toarte)
si o capacitate de aproximativ 5 litri
Obiectul poate fi un cadou perfect pentru oricine, dar mai ales pentru tinerii care se muta in casa noua.

Cum se foloseste
Se stie ca sarmalele in foi de varza sau vita, fierte intr-o astfel de oala, au un gust deosebit. Dar numai sarmalele? La fel de ademenitoare sunt si ciolanul cu fasole, gulasul ori papricasul gatite in inima acestui oloi faurit cu maiestrie de vestitii mesteri artizani din Corund. Vasul se foloseste dupa ce a fost, in prealabil, spalat bine cu apa calduta si lasat cu apa in el o jumatate de zi. Il puteti pune direct pe aragaz, dar numai dupa ce, intre flacara si fund, ati asezat o tavita din tabla, in asa fel incat focul sa nu-l atinga. Dupa terminarea bunatatilor din burta lui, vasul trebuie spalat si lasat la uscat. Dupa aceea, puteti sa aruncat in dumnealui niscaiva plante aromatice, cimbru, marar, leustean, si sa-l asezati frumos, la vedere, in bucataria care va deveni mult mai vesela. Nu introduceti niciodata oala de sarmale la masina de spalat vase! Pofta mare! |